22.12.15

Печиво на ялинку

Дата публікації  | Автор mamcheny

печенье на елочкуПройшли ті часи, коли головними атрибутами ялинки, у будинку, де є діти, були цукерки і печиво. Нині поступилися ці солодкі прикраси більш вишуканим (?), дорогим і купованим. А жаль. Моя мама любить згадувати, як щороку вони з нетерпінням чекали Нового року, аби 1 січня ножицями зрізати з ялинки печенинку чи цукерочку, смачніше яких тоді не було нічого у світі.
Ми вирішили цю традицію відродити…хоча б у масштабі окремо взятої ялинки.
Отже, імбирне печиво на ялинку.
Рецепт ще простіший, ніж я собі уявляла:
90 гр пом’якшеного вершкового масла
90 грцукру
1 яйце (збити)
225 гр борошна
1 ч л молотого імбирю
1 ч л кориці (в інших рецептах замість кориці кладуть духмяний перець). Усі інгрідієнти змішуємо і на годину до холодильника.
 Тісто – просто фантасика. Вперше я відчула задоволення від того, як можна працювати з тістом. Воно гнучке і ніжне.
печенье делает марияДалі розкачуємо тісто десь на 3-5 мм на пергаментному папері ті за допомогою формочок і трафаретів надаємо тісту форму.
У нас займалася цим Маруся. Між іншим, такого натхнення і наполегливості я не бачила у неї давно.
Вона мене до того процесу взагалі не підпускала.
Випікаємо наше ялинкове диво при температурі 180 градусів 15-20 хвилин, змащуємо цукровою глазуррю і прикрашаємо срібними кульками.печенье мария протвень Тепер залишилось тільки чекати Нового року, аби перемістити цю красу до ротика