листопада 8, 2013


Дивіться, на 5 літрову каструлю (а менеше навряд чи вийде, бо гарбузи цього року вродили ого-го) для сиропу потрібні: 1 склянка води+ 1 кг цукру, однак з цукром ми вирішили відчутно зекономити, але на смаку це ніяк не позначи
лось.

Отже, сироп з гарбузом доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо настоюватися 12 годин. Далі ще раз доводимо до кипіння…і знову 12 годин “перекур”. А вже після третього кипіння, коли охолоне, – відкидаємо гарбуз на сито, аби рідина стекла і розкладаємо в сушарці або ж у духовці. На цьому етапі можна додати ваніль або що ви там любите духмяне.
Температура для сушарки – 60 градусів. А далі набивайте гарбузяними цукерками кишені, доки не розмели родичі або гості.
А головне – діткам від таких ласощів користі значно більше. На десерт: гарбуз сирий та страви з нього корисні за багатьох захворювань, зокрема печінки, нирок, сечокам’яної хвороби. Гарбузові страви рекомендують для харчування дітям і діабетикам, у разі порушення обміну речовин, загального виснаження. Вони помічні за аденоми простати, від закрепів, хворобах травного тракту. Гарбуз підтримує гостроту зору і…запобігає зморшкам. І головне, ця диво-ягода є під рукою майже весь рік.