22.12.15

Ваші діти жити не можуть без цукерок? Зробіть їх корисними

Дата публікації  | Автор mamcheny

gotovoГарбуз- то ходяча енциклопедія здоров’я і краси. А тепер іще й солодкого життя. Вже 2-й день я не можу витягнути рукИ з цієї миски. Ловіть рецептик осінніх гарбузових цукерок. 
rizaneРіжемо гарбуз на маленькі шматочки. 2*3 см, помірної товщини, ну, і звичайно, без скибочки. До гарбуза додаємо порізаний  дрібно лимон. Далі усе це діло закидаємо в каструлю з гарячим сиропом, яка вже турботливо чекає на плиті і готова вкрити наші майбутні цукерочки своєю густою солодкою ковдрою
Дивіться, на 5 літрову каструлю (а менеше навряд чи вийде, бо гарбузи цього року вродили ого-го) для сиропу потрібні: 1 склянка води+ 1 кг цукру, однак з цукром ми вирішили відчутно зекономити, але на смаку це ніяк не позначиsusharkaлось.
Отже, сироп  з гарбузом доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо настоюватися 12 годин. Далі ще раз доводимо до кипіння…і знову 12 годин “перекур”. А вже після третього кипіння, коли охолоне, – відкидаємо гарбуз на сито, аби рідина стекла  і розкладаємо в сушарці або ж у духовці. На цьому етапі можна додати ваніль або що ви там любите духмяне.
Температура для сушарки – 60 градусів. А далі набивайте гарбузяними цукерками кишені, доки не розмели родичі або гості.
А головне – діткам від таких ласощів користі значно більше. На десерт: гарбуз сирий та страви з нього корисні за багатьох захворювань, зокрема печінки, нирок, сечокам’яної хвороби. Гарбузові страви рекомендують для харчування дітям і діабетикам, у разі порушення обміну речовин, загального виснаження. Вони помічні за аденоми простати, від закрепів, хворобах травного тракту. Гарбуз підтримує гостроту зору і…запобігає зморшкам. І головне, ця диво-ягода є під рукою майже весь рік.